Cosas Bonitas

Openbare schilderwerken

Schilderwerken overheidsgebouwen, scholen, kerken, geklasseerde gebouwen.

Restauratie schilderwerken kerk in Berlaar

 

De lokale overheid nam in 2019 het besluit om de Sint-Pieterskerk in Berlaar een grondige opknapbeurt te geven, die pas in het voorjaar van 2022 voltooid werd. Het restauratieproces nam twee jaar in beslag vanwege de vele details en het respect voor de historische toestand van de kerk.

De buitenrestauratie werd in het najaar van 2021 voltooid, waarna de restauratie van de binnenkant begon. Het interieur van de kerk is nu een sprookjesachtige omgeving, vooral vanwege de schilderwerken. De ooit witte muren zijn nu bedekt met een prachtig samenspel van pasteltinten.

De gewelfribben van de kerk werden roze en beige geschilderd, terwijl de zuilen roze en groen werden geverfd. De gewelfvlakken werden wit gehouden en de wanden kregen een gele en zalmkleur.

Deze kleuren werden niet willekeurig gekozen, maar waren bedoeld om de binnenkant van de kerk terug te brengen naar de fase van 1920.

De schilderwerken werden uitgevoerd door Cosas Bonitas uit Westerlo met oog voor detail en een pefecte afwerking. 

De zorgvuldigheid en aandacht voor detail hebben hun vruchten afgeworpen, aangezien velen de gerenoveerde kerk nu beschouwen als een van de mooiste in de regio.

 

Restauratie schilderwerken kerk in Putte

 

Het totale interieur van de Sint Niklaaskerk in Putte kreeg een grondige renovatie en restauratie.

Cosas Bonitas nam de schilderwerken onder handen. Reinigen en conservering van de muurschilderingen. Schilderen van gewelfribben, zijkapellen, zuilen en het koor. Schilderen van ornamenten en moluren.

De schilderwerken werden zorgvuldig uitgevoerd met oog voor detail en met respect voor de historische waarde van de kerk.

Weeral een project om trots op te zijn.

Schilderwerken Mercator-Orteliushuis in Antwerpen

AG Vespa is verantwoordelijk voor het beheer van het Mercator-Orteliushuis, een historisch pand dat werd opgetrokken in de 16e eeuw en later werd uitgebreid in de 17e eeuw.

AG Vespa zorgt voor de restauratie en renovatie van het gebouw, dat een nieuwe bestemming zal krijgen als polyvalent en flexibel complex met ruimte voor een horecagelegenheid, een handelsruimte en kantoorfunctie.

Het restauratiedossier werd opgesteld door Origin Architecture & Engineering.

De werken aan het pand en de omliggende tuin zijn gestart in april 2021 en zijn afgerond in april 2023.

Cosas Bonitas nam de schilder- en decoratiewerken voor zijn rekening.

Schilderwerken Hotel Dumont in Antwerpen

Hotel Dumont is een prachtig herenhuis in Antwerpen, gebouwd in 1878. Binnenkort krijgt het een nieuwe bestemming als ontmoetingscentrum voor alles wat met Vlaamse literatuur en lezen te maken heeft.  Het pand kreeg een grondige renovatie na verschillende herbestemmingen en enkele jaren van leegstand.

Cosas Bonitas verzorgde de schilderwerken met vakmanschap en passie.